Nu er det afsløret: Sådan bør du egentlig rengøre dine jordbær

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nu er det endelig blevet afsløret, hvordan du egentlig bør rengøre dine jordbær, inden du spiser dem.

Lige nu læser andre også

Intet slår friske jordbær. Uanset om du bruger dem i en kage eller tærte, smider dem i en salat eller bare spiser dem som de er, er rengøring en essentiel del af det. Og en hurtig skylning er ikke altid nok.

Hvis du har været på TikTok, har du sikkert set en lang række videoer, hvor folk lægger deres jordbær i blød i vand blandet med eddike, natron eller salt. Men hvad er egentlig den bedste måde at rengøre friske jordbær på?

For at finde svaret, rådførte mediet Elle sig med Delish-teamet og flere andre eksperter - og lad os bare sige, at folk har forskellige meninger om, hvordan jordbær bedst rengøres. Her finder du de mest anvendte metoder til at få dine jordbær helt rene.

Brug en salatslynge

Start altid med en salatslynge, når du skyller eller lægger dine jordbær i blød. Hæld vandet fra, og brug slyngen til at tørre jordbærrene. Det vigtigste er at sørge for, at jordbærrene bliver ordentligt tørret efter vask for at forhindre, at de rådner.

Kun vand

Ja, almindeligt vand er tilstrækkeligt, lyder det fra MasterClass. Men sørg for at vaske hvert jordbær enkeltvis i stedet for blot hurtigt at skylle hele bakken under vandhanen.

Et ekstra skridt ud over at skylle dem under vandhanen er at lægge dem i blød i en skål med koldt vand. Efter skylning eller iblødsætning skal du duppe dem grundigt tørre med en klud eller køkkenrulle.

Vand og eddike

Dette er sandsynligvis den mest populære og effektive metode - både online og ifølge Delish. Fyld en skål med ca. tre dele vand og en del klar eddike, og lad jordbærrene trække i 15 til 20 minutter.

Nogle tilføjer endda lidt salt til blandingen. Skyl derefter jordbærrene grundigt i vand og tør dem af. Der er en lang række videoer på de sociale medier, der viser, hvordan du bruger denne metode.

Vand og natron

Selvom Delish ikke var fan af metoden med vand og natron (deres jordbær kom til at smage meget surt), sværger mange andre til den. MasterClass anbefaler at bruge en teskefuld natron per fire kopper vand. Læg jordbærrene i blød i cirka fem minutter, og skyl dem herefter grundigt og tør dem.

Vand og salt

Endelig kan du også tilføje lidt salt til en skål vand for at rengøre dine jordbær. Bland en teskefuld salt per kop varmt vand, og lad jordbærrene trække i fem minutter, før du skyller dem og tørrer dem. Brug den metode, der føles bedst for dig, så du kan nyde dine jordbær både rene og friske.

Anbefalet til dig