På et tidspunkt, hvor mange influencer taler om diæter med få kulhydrater, bliver stivelsesholdige fødevarer som brød og pasta sjældent nævnt i forbindelse med positive sundhedsmæssige egenskaber.
Men forsker og læge, Tim Spector, der er professor ved King's College London og medstifter af ernæringsfirmaet Zoe, har afsløret over for Newsweek, at der ikke er behov for at droppe pasta for at være sund.
"Pasta har historisk haft et dårligt ry på grund af de seneste trends i forhold til få kulhydrater. Men der er bestemt ingen grund til at undgå pasta - eller nogen form for kulhydrater," sagde han.
Mange mennesker undgår kulhydrater på grund af deres effekt på blodsukkeret. Når man spiser stivelsesholdige fødevarer som pasta, omdannes disse hurtigt til glukose - blodsukker - og derefter frigives hormonet insulin for at flytte glukosen fra blodbanen til cellerne, hvor det bruges som energi.
Problemer kan opstå, hvis en person spiser for meget sukker eller kulhydrater, hvilket fører til en stigning i glukosen, der kræver stor insulinrespons. Dette kan øge risikoen for at udvikle insulinresistens, type 2-diabetes og fedme.
"Det er sandt, at raffineret hvid pasta har lavt indhold af fiber og er let at fordøje, hvilket betyder, at det kan give mere markante blodsukkerudsving, hvis man spiser det alene. Så det er sandsynligvis ikke en god idé at spise en stor skål ren pasta hver dag," sagde Spector.
"Men pasta kan bestemt være en del af en sund kost, og der er mange måder at tilføje mere fiber, sunde fedtstoffer og planteproteiner til disse retter."
At tilføje disse andre næringsstoffer - fiber, fedtstoffer og proteiner - til kulhydrater som pasta hjælper med at forsinke glukosefrigivelsen i blodet, hvilket gør insulinresponset mere gradvist og bedre til at undgå sygdomme som diabetes.
Ifølge Spector er det derofr ikke nødvendigvis selve pastaen, der er problemet. Det vigtigste er måltidet som helhed.
"Det handler om kvaliteten af pastaen, mængden og hvad du spiser pastaen sammen med," sagde han.
"Hos Zoe fokuserer vi på at tilføje mad til tallerkenen frem for at tage noget væk, så det handler om at spise masser af planter og nyde måltider, der mætter længere."
"Hvis du spiser en pastaret fyldt med planter som bønner, linser, ekstra jomfru olivenolie og grøntsager, får du en god mængde protein og fiber, hvilket skaber et balanceret måltid, der er godt for din ernæring og tarmens sundhed."
For folk, der ønsker at spise pasta uden at opleve en stor stigning i blodsukkeret, kan det være en god idé at lade pastaen køle af og derefter genopvarme den, hvis man ønsker den varm.
Pasta indgår i middelhavskosten, påpegede Spector. Denne kost anses bredt for at være en af de sundeste spiseplaner i verden og lægger vægt på grøntsager, frugt, fuldkorn, bælgfrugter, fisk og olivenolie.
"I Italien spises pasta regelmæssigt, men i moderate mængder og ofte som en del af middelhavskosten med masser af grøntsager og bælgfrugter. Italien har også en af de laveste fedmerater i verden," sagde Spector.
For at øge det ernæringsmæssige indhold af en pastaret anbefaler Spector at tilføje en kilde til fiber og protein - som bønner - og toppe den med ekstra jomfru olivenolie, der er et sundt fedtstof med antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber.
"Pasta er en fantastisk base for smag, tekstur og fiberrige, næringsrige fødevarer. De fleste af os får ikke nok fiber, og at vælge fuldkornspasta i stedet for hvid pasta øger fiberindtaget," sagde han.
"Hvis du, ligesom mig, ikke bryder dig lige så meget om fuldkornspasta, så hold dig til hvid durum-pasta af god kvalitet og tilføj flere fiberrige grøntsager til saucen i stedet."